Ben Trevor, també conegut com a Arbre superior trobador, ha estat arborista des de fa més de deu anys i músic durant més de vint anys. Les seves dues ocupacions es van combinar de forma meravellosa el 2012, quan va començar a realitzar concerts a la part superior dels arbres molt alts per recaptar diners i conscienciar-se per a la investigació sobre el càncer i les organitzacions benèfiques de conservació d’arbres. Al nostre darrer bloc Tentsile People, parlem amb Ben sobre la seva vida, la seva feina i els arbres que el fan marcar.

1) Podeu explicar què feu i quant fa temps que feu?

Tot va començar el 2012 quan vaig pujar l’arbre més alt del meu llavors país comtal de Surrey i vaig realitzar un concert per recaptar diners per La Royal Marsden Cancer Charity - l’hospital que va tractar la meva mare per un càncer de mama. Des d’aleshores he passat a escalar i exercir l’arbre més alt del Regne Unit i, des de la part superior d’un gran roure, va ser l’acte post-titular del dissabte a la nit. Larmer Tree Festival 2015. Actualment estic escrivint un àlbum de cançons que es poden gravar a l’altura en arbres notables del Regne Unit, i el meu objectiu final és realitzar aquest àlbum a l’altura del Tallest Tree del món - Hyperion, a Califòrnia, EUA.

2) Per què són tan importants els arbres? 

El meu primer record d’escalada en arbres va ser a la meva primera infància a Wimbledon Common. Hi ha alguns roures anglesos magnífics - em semblaven enormes en aquell moment, però probablement no ho farien ara. Només recordo la sensació d’haver estat primer els peus terra i estar recolzat per aquesta bella xarxa de branques. Vaig trobar que les vibracions i moviments d’aquesta estructura són molt tranquil·litzants, i encara ho fan ara. M'encanta la sensació de dolç aïllament, contenció i solitud i recordo el moment que va desencadenar en la meva ment, la viva consciència que aquesta cosa era viu!

Les llavors a partir de les quals creixen aquests immens organismes són només petites boles d’energia i potencial pur. La perfecció d’una gla a la seva tassa o la forma en què un “conker”, si es deixa a terra, sense ser atacat per petites mans competitives durant el temps adequat, obre una solapa al costat i una arrel cau i puja un rodatge: INCREINGBLE!

Com a individus, són increïbles. La tranquil·litzadora confiança d’un roure veterà a fulla completa, o la meravella gairebé mística dels serres. La majestuositat d'una avinguda de la ciutat madura dels avions londinencs fins a la tenaça gresca de l'arç a la boca. En realitat no puc començar a descriure per què són tan importants per a mi, tinc por que va més enllà del meu vocabulari. 

A nivell planetari, senzillament vital a la nostra supervivència, juntament amb la de moltes altres espècies. 

3) Quin ha estat el teu repte més gran, artístic o emocional (o tots dos!) Des que vas començar a ser Tree Top Troubadour?

Sense cap mena de dubte, actuar al Larmer Tree Festival 2015 ha estat el repte més important fins ara, tant artísticament com emocionalment. Tot es va produir gràcies a Tentsile, creieu. El meu amic, co-conspirador i guru de formació integral, Syd Howells, havia estat a Larmer 2014 muntant una exhibició per a ells i havia mencionat als organitzadors que tenia un "company que fa concerts". La seva resposta va ser, "bé, entra'l!", I allà va començar. 

Quan vaig acceptar per primera vegada jugar a Larmer, esperava estar molt al marge fent aparicions sorpresa al lloc, acústicament i sense programar. Tanmateix, els organitzadors tenien idees diferents. El director del festival, James Shepard, em va acostar mentre feia un "reconeixement" d'arbres al voltant de la gespa principal en la meva primera visita. Vam canviar algunes grates, i després va llançar casualment la bomba que li agradaria que continués després de l'acte principal del dissabte a la nit. Tampoc no havia de ser una representació escènica senzilla: Syd i jo ens vam deixar portar amb la planificació i abans de saber-ho, la rutina es va organitzar de la següent manera: havia de començar el conjunt a la part superior d’un gran roure, baixar a un més baix apunteu entre cançons i, a continuació, aneu cap a un sofà de Chesterfield (amb una bola de mirall contigua) equipat a mig arbre per fer una o dues melodies, després gireu-vos per sobre de la multitud i baixeu a la multitud per a la Gran Final voilà

El meu cor es va enfonsar i el meu cap es va disparar –en cap moment he sentit aquestes emocions bipolars– l’alegria i l’emoció absolutes davant la possibilitat de fer una cosa tan espectacular impressionant davant de tanta gent, enfront del terror i la por absoluta de fer. una cosa tan espectacular i impressionant, i potencialment calamitosa, davant de tanta gent! Les pujades anteriors de TTT eren literalment jo i uns companys amb una mica d’arbres molestos, després van xocar amb el pub per celebrar-ho. Havia estat l’esdeveniment primordial. El concepte. Les cançons o la qualitat de la interpretació eren secundàries al fet de fer-ho, tot era per a beneficència, tot per diversió. D'altra banda, això va ser real i em vaig rendir plenament en compte, fent una gran quantitat de persones que pagaven, amb la mateixa factura que els intèrprets de primer nivell mundial. Vaig tenir alguna feina seriosa per fer per arribar a l'estàndard.

Intentar comprendre això al voltant d’una feina a temps complet i tenir fills petits significava que havia de fer alguns canvis reals en el meu estil de vida per preparar-me adequadament. Vaig començar a aixecar-me a les 5 de la matinada i anar a córrer cada dia per estar centrat i en forma. Després passaria un parell d’hores abans de la feina, planificant i assajant el meu set i, generalment, intentant aconseguir que el meu cap s’acostés a tot. Fins i tot escollir quines cançons reproduir era un repte: vaig arrencar la llista i vaig començar de nou moltes, moltes vegades. A més, es volia que fos una gran sorpresa el dissabte a la nit, així que sabia que no tindríem l'oportunitat de fer els assajos adequats a l'arbre, ja que no volíem regalar el joc, i un munt de gent que es balancejava als arbres amb guitarres durant el dia ho hauria fet exactament. Aquesta falta de preparació va resultar ser un problema important a la nit. Vaig estar en un estat d’ansietat elevada durant les setmanes que van començar fins al gran dia. Era com res que no havia fet mai abans i em va saltar al cap. 

El dia de l'esdeveniment, estava intentant centrar-me en la feina actual i no deixar-me atabalar per tot això. Em va costar molt d’allunyar-me de la meva petita família, però no deixar que els nens fossin un motivador, per no parlar de la graella que hauria tingut de la meva parella, Kelly, per no haver utilitzat tot aquest temps de preparació a bon ús. ! El que va empitjorar les coses va ser que em vaig trencar un múscul a la cama (gràcies a les corregudes matinades!) I em va provocar que pogués fer-me passar de forma realment còmica, com algú que ho fes. Syd estar en una cadira de rodes a causa d'un tendó d'Aquil·les trencat ens va convertir en un parell molt improbable per a la representació d'un 'Tree Tree'. 

Per sort vaig tenir sobre mi el grup més increïble de gent que va ajudar - un autèntic Dream Team. Andrew Walmsley, fotògraf de vida salvatge de renom mundial, va estar allà per capturar l’acció, Syd coordinat i aconsellat des del terreny, els arboristes Marcus Undery i Alfie O'Donnell van fer un treball increïble de disposar del sofà, la bola del mirall i altres visuals (Marcus fins i tot Va crear un vestit "LED Stick-Man" per a l'espectacle!), el doctor Matt Upson va ajudar a fer equipaments i va ser el responsable d'habilitar el meu "Grand Finale" en la multitud i Andy Robertson era la meva tecnologia de guitarra aèria. La meva confiança es va incrementar en gran mesura en tenir aquests nois i, literalment, no ho hauria pogut fer sense ells, però a l’hora de mostrar el temps, no hauria pogut sentir-me més sola.

Vaig estar a la part superior de l’arbre durant quaranta minuts complets mentre l’acte titular de Femi Kuti va aniquilar absolutament els sentits del públic amb el seu extravagància de Jazz / Afro: “Tough. Actuar. A. Seguiu. ' vaig passar el meu cervell durant tot el temps juntament amb "Què dimonis sóc?" fent aquí? ' He de dir que mai no hauria tingut por. Per descomptat, no en parlo real la por, com afrontar malalties greus, sinó la por al fracàs, fins i tot abans de la por caient!   Em sentia congelat, però sabia que m'havia de moure, emmudit, però sabia que havia de cantar. Vaig haver de separar molt el "sentiment" del "fer". Anhelava estar amb la meva família, en algun lloc allà baix, entre aquells caps siluetats, i vaig experimentar amb gran lucidesa la sensació física de la noció "Vés amb compte amb allò que desitgis".

Quan havíem provat l'equip sense fils el dia anterior, els nois de so havien dit que quan el MC em va anunciar, el sentiria als meus monitors a les orelles i sabria que era el moment. Em feia molta molèstia quan Femi acapava el seu clímax frenètic final, així que vaig començar a trucar als nois sonors a través del micròfon, només per obtenir una mena de seguretat que estàvem connectats, només perquè algú em digués que tot aniria bé. No vaig rebre cap resposta però vaig mantenir la calma sabent que, tal com m’ho haurien dit, tan aviat com el MC fés el seu possible estaríem en viu i a punt. El MC va fer la seva cosa: "És un cantautor, està recaptant diners per a The Royal Marsden, actuant per a vostè aquesta nit des de la part superior d'un arbre, renuncia al TREE TOP TROUBADOUR !!! ..." - Res.

Res als meus monitors, res del meu micròfon. Una estreta i allunyada distància de la guitarra es feia ressò per damunt de la gentada expectant, desitjant que no sortís allà sola. El focus es va encendre a la part inferior de l’arbre, mentre m’estavellava i em cremava a la part superior. Mentre em desgraciava desesperadament al mic i embufegava inutilament amb poms a les bateries, vaig sentir, però no veure, els nois de l'arbre que hi ha al darrere i a sota meu cridant "no hi ha micró!". La gent que va plegar, va animar i va cantar, em va disposar a fer que passés alguna cosa, però no vaig poder. Vaig comprimir la línia de pujada en diagonal que hi havia al seu lloc per orientar-me a la posició 2 de l'arbre amb l'esperança d'obtenir una connexió de senyal a poca alçada i només vaig obtenir una forta cremada de corda als dits. En el moment en què tenien un micròfon de mà inalàmbric fins a mi, ja estava derrotat. Vaig intentar esclatar un vers i un cor de "Kids" de MGMT, lentament, amb trams únics per intentar esquivar el rebot i el ressò de l'escenari principal PA, però sense monitors va ser l'origen d'un boig.

L’absurd d’estar assegut a un sofà, dalt d’un arbre, a prop de la mitjanit, amb una enorme multitud davant i sota meu, mentre que el fotògraf de vida salvatge estimat Andrew va mantenir un micró a la boca, només em va fer pessigolles a dins i l’humor de la situació va superar per sort la desesperació. Em vaig demanar disculpes i vaig prometre tornar l’endemà amb un conjunt adequat. La resposta de la gent, tot i que les coses havien anat tan malament, va ser increïble. Aquell famós "Amor més intens", mai no havia experimentat res. L’efecte que va tenir sobre mi va ser fonamental, com una cosa que va fer clic i sabia que aquest era només un repte a superar, no renunciar i que el que estava fent era correcte i digne de meravella. Sentia que anava donant voltes a un ambient diferent, operant a un nivell diferent que abans. Hem provat alguna cosa que no s’havia fet mai abans i sense que algú caigués de l’arbre, les coses no haurien pogut sortir més malament, però d’alguna manera encara estava bé, simplement havíem après alguna cosa. Mai no oblidaré com se sentia això.

Vam tornar l’endemà, vam intercanviar uns quants ploms i coses, però, bàsicament, vam fer tot el mateix i l’equip va funcionar. Què podeu fer, oi? Va ser un plató fantàstic i la gent va ser encantadora, si no tan frenètica com la nit anterior. Després em van acostar i felicitar per molta gent, la qual cosa va ser increïble. Hi va haver algunes coses que realment em van enganxar al cap: Una senyora va venir i va esmentar la meva versió del tema “Les drogues no funcionen” de The Verve que jo havia fet en referència a un amic que recentment havia perdut el seu pare pel càncer. Va dir que després d’escoltar les paraules en el context que l’havia descrit, significava realment molt per a ella i li va donar comoditat després de perdre el marit davant el càncer. Un cap que m'ha complimentat de la música va dir que "mai havia pensat en arbres abans", cosa que em va sorprendre. Va marxar cap als arbres que l’envoltaven, semblant que intentava posar-li un nom a una cara que feia anys que no veia. Com si s’estrenava un regne completament nou, o s’estava despertant quelcom molt antic i llunyà. Sabia que serà un fan de l'arbre a partir de llavors. Un nen, d’uns 8 anys, va preguntar-me si jo escalés arbres cada dia. Li vaig dir que sí, i ell va dir que anava a pujar arbres cada dia també!

Si res més no hagués sortit d’aquell esdeveniment, hauria estat feliç, només l’experiència i aquestes tres converses per si soles han valgut la pena. Molt més va fer Tot i així, prové una llavor, si perdoneu l'expressió i ja s'estan fent plans per a la temporada de festes de l'any vinent ...

4) Quin ha estat el més destacat durant aquell temps?

Vegeu més amunt! Tanmateix, realment, les persones que he conegut han tingut més impacte en mi. Experimentar l'energia i la generositat de l'esperit d'algunes persones realment especials m'ha inspirat més enllà de les paraules i m'ha animat a treballar a nivells molt diferents. La trobada de Brian Blessed en un estudi soterrani a Soho per tenir una xerrada a la càmera sobre TTT va ser el més important.

Aquesta trobada va sortir solament un munt d’històries, però només per experimentar de primera mà l’immens calidesa i el poder de la seva personalitat, i saber que estava interessat en el que havia de dir, era sorprenent. Ell és el veritable tracte, no és cap acte; és encara més poderós i magnífic en persona que el personatge que veieu a la televisió. És una força plena de la naturalesa i estic completament humil d’haver-lo conegut.

5) Podeu explicar-vos una mica sobre la vostra recaptació de fons mitjançant Tree Top Troubador?

Fins ara he recaptat més de 4000 £ amb TTT, però el pla ha estat sempre tenir una gran recaptació de fons al final de la campanya, on mostraré una pel·lícula de tot l’esforç i posarà a subhasta tot l’equip donat. Tot i que, a mesura que avança la campanya, cada vegada és més difícil veure la finalització, així que ara estic en procés de dissenyar diferents estratègies per recaptar diners.

He començat a escriure un àlbum que tinc la intenció de gravar a la part superior d’alguns arbres notables d’arreu del país amb l’objectiu de fer-hi un tomb pel Regne Unit i per Amèrica, amb la finalitat d’esperar de realitzar-lo, íntegrament, per Hyperion a Califòrnia. Espero finançar l’àlbum fent-lo anar per les ciutats i seguint la plantilla del saló de saló que fan servir molts artistes ara, però en lloc de salons m’ofereixo a venir a interpretar el seu arbre favorit. També parlaré / actuaré a escoles i organitzacions comercials.

Espero incloure alguns noms coneguts per ajudar a promocionar-ho i ja han tingut una gran ajuda de persones com Andy Beckwith (Game of Thrones), John Parr (St Elmo's Fire), Labi Siffre (Something Inside So Strong) i, per descomptat, el gran Brian Blessed (llegenda general).

Fins ara he aconseguit recaptar diners directament per a la Royal Marsden, però ara vull ampliar aquesta recaptació de fons en organitzacions benèfiques. Ara estic buscant per establir una organització benèfica específica amb l'arbre. empresa que treballo per a la qual cosa ens permetrà plantar gratuïtament persones i organitzacions amb arbres. Tot i això, és un tema complex, per la qual cosa estic fent moltes investigacions per esbrinar a on beneficiarien les meves energies. Mira aquest espai ...

Per vigilar les aventures de Ben, seguiu-lo Facebook, Twitter Instagrami mireu un altre bloc sobre el seu arb. treball en les properes setmanes.

 

 

13 d'octubre de 2015 - Lucy Radford

Deixa un comentari

Tingueu en compte: els comentaris han d’ésser aprovats abans de publicar-los.