Richard Symonds és un artista, alpinista i amic de Tentsile que passa els seus dies pintant diversos arbres, treballant en comissions per donar suport a organitzacions benèfiques i aconseguint a l’aire lliure el màxim possible. Parlem amb ell recentment per demanar inspiració i informació per a artistes, conservacionistes i aficionats a l'aire lliure, i les seves respostes no van decebre.

Ens pots dir què fas i quant temps portes fent-ho?

Fa més de 25 anys que treballo com a artista salvatge professional. Vaig començar la meva carrera professional treballant per a militars i volant drons Target al voltant dels EUA i Orient Mitjà. Després d'aquest contracte de tres anys, estava desesperat per continuar amb el meu somni de convertir-me en pilot d'avió. Malauradament, el meu intent de guanyar la meva llicència de vol comercial als EUA va fallar i aviat em vaig trobar al Regne Unit sense feina i sense cap direcció. Vaig agafar el llapis, vaig començar a dibuixar gats i gossos i aviat vaig aterrar una primera comissió per dibuixar el gat d'algú! Tant de tòpic com sona, des de llavors no he mirat enrere.

Què us va fer escollir centrar molt el vostre art en la vida salvatge i la conservació? Hi va haver un incident concret que el va desencadenar?

La meva passió per l’art ha estat amb mi des de petit. Jo era el xicot que sempre gossava els seus llibres de matemàtiques i dibuixava imatges d’ET i Storm Troopers! El meu pare estava involucrat amb l'artista de la vida salvatge David Shepherd com a fotògraf i amic proper de la família, així que vaig créixer veient l'art sorprenent i l'amor de David per la vida salvatge i vaig veure tot el que estava aconseguint. No va passar gaire temps abans que m’interessés cada cop més la vida salvatge, sobretot la fauna africana, i em vaig prometre que em guanyaria la vida també pintant i dibuixant vida salvatge. Sempre m’han apassionat els animals i sempre he sentit una connexió amb ells, sobretot creixent amb gats, cobai i gossos a casa nostra. 

Quin ha estat el vostre repte més important, artístic, emocional o tots dos, des que us heu implicat en projectes de fauna i conservació?

El meu major repte fins ara ha de ser pintar els meus elefants de la vida. Aquesta idea em va arribar fa més de 10 anys en un moment de bogeria! Volia fer realment la meva empremta en el món de l’art i alhora fer una aposta per la vida salvatge que si pogués convèncer només un caçador d’elefants perquè comprés un quadre a mida que en lloc d’emportar-se la vida d’un elefant, hauria aconseguit un objectiu especial. . Es calcula que un elefant cada 15 minuts es mata pel seu ivori, i em sembla que aquest fet és tan malaltia com insondable.

Quin ha estat el més destacat des de la participació en projectes de conservació i vida salvatge?

Una de les avantatges meravelloses de la meva carrera artística és poder viatjar pel món a la recerca de la vida salvatge que busco pintar i dibuixar, però també pot resultar increïble i emocionant. El 2010, vaig anar a la Xina per visitar la Animals Àsia santuari de Chengdu. Aquesta increïble organització benèfica, iniciada pel doctor Jill Robinson MBE, rescata els óssos lunars de la indústria agrícola biliar a l’extrem orient. Un dels ossos que em va tocar més enllà de les paraules va ser 'Oliver'. Després d’haver estat rescatat de la indústria de la bilis, on havia passat 30 anys en una petita gàbia fosca, finalment va ser rescatat i se li van donar 4 anys especials al santuari abans de morir el 2014. Aquest viatge em va deixar assentat d’emocions però alimentat amb passió. ajudar a recaptar tants diners com puc per ajudar a acabar amb aquesta indústria destructiva. Fins ara he pogut recaptar més de 120,000 lliures esterlines mitjançant la venda i subhasta dels meus dibuixos per ajudar les organitzacions benèfiques a continuar fent el treball increïble que fan. Això m’omple d’una enorme sensació d’assoliment, benestar i propòsit, sabent que les meves obres d’art realment poden canviar la vida salvatge.

Com estàs connectat amb Tentsile i per què t’inspiren els seus productes?

La meva connexió amb Tentsile es va originar en la meva altra passió a la vida, escalar arbres! No crec que ningú en algun moment de la seva vida primerenca no li agradés escalar arbres! Recordo que vaig escalar un bonic castanyer al jardí dels meus pares, on sovint faria campaments per fugir de la meva gent quan estava entremaliat. Als 45 anys, encara sento la necessitat de fugir de tot això, i no hi pot haver una manera més gran que enfilar-se a un secà de 36 metres no gaire lluny de casa nostra i seure una hora o dues per mirar-ho. el món de sota passa. Per casualitat, em vaig trobar amb un grup meravellós de persones aficionades que també es dediquen a escalar un nivell alt i un d’aquests nois em va presentar a una tenda de campanya mentre vam estar d’acampada al bosc una nit. Em vaig enganxar instantàniament! Era com tots els meus somnis de la infància que tornaven a correr: un campament als arbres, però aquest tenia un estil real. Ara sóc propietari de tres Tentsiles i m'encanta cada minut sortir d'acampada amb la meva dona i la meva filla tan sovint com podem.  

Tinc un gran respecte per Tentsile com a empresa, no només perquè són una petita empresa britànica, sinó perquè també tenen una bona perspectiva ètica cap a la conservació. Amb cada tenda venuda, ells planta tres arbres, i per a mi aquest és un dels motius principals perquè els veig com una empresa amb el dit sobre el pols.

Podeu descriure com us va semblar treballar en la pintura als arbres d'una Tentsile?

Un aspecte del meu dia són les llargues hores que dedico a pintar tot sol al meu estudi, i sovint aquestes vegades donen lloc a les meves idees esbojarrades. Al juny vaig estar treballant en un quadre de tigre a mida útil per a un esdeveniment benèfic aquest proper mes d’octubre Temps del Tigre a Londres, i em va cridar l'impressionant que seria acabar la pintura al bosc i pujar a un arbre. Vaig trucar al meravellós equip de Tentsile i els vaig explicar la meva bogeria idea i aviat em van prestar Trillium per la feina. Amb el meu Trillium instal·lat a pocs metres als arbres, vaig aixecar els cordons de 8 peus de 5 metres per unes cordes i vaig passar una bonica tarda acabant el tigre de la vida a la natura entre els bells paisatges de casa nostra.

Què creus que és el més important que poden fer els individus per ajudar les espècies a sobreviure a les amenaces que s’enfronten actualment?

Sovint se’m pregunta: “Realment la conservació fa una diferència amb el món que vivim avui? ”, I la meva opinió sincera és absolutament sí. Vivim en temps extremadament difícils i el món és cada vegada més petit, ja que cada cop hi ha més persones que confien en el nostre fràgil planeta. Una cosa que és vital per a la nostra mateixa existència és viure en harmonia amb totes les criatures d’aquest planeta. Realment ens necessitem els uns dels altres per sobreviure i la conservació és l’únic factor que continuarà assegurant que ho fem. Com a humans, hem de posar en qüestió els nostres hàbits destructius i cadascú fa el nostre petit esforç per donar suport a la conservació de la manera que puguem, ja sigui per art, fotografia, música, negocis.

Per veure més treballs de Richard, consulteu http://www.richardsymonds.co.uk/ o seguiu-lo a Facebook, Twitter Instagram

21 de setembre de 2015 - Alex Shirley-Smith

Deixa un comentari

Tingueu en compte: els comentaris han d’ésser aprovats abans de publicar-los.