Des de biòleg marí fins a fotògraf primat especialitzat a través d'un curs d'escalada en arbres, Andrew Walmsley és un fotògraf de vida silvestre amb una missió: utilitzar el seu treball per ajudar les persones a connectar-se emocionalment amb els boscos i les espècies que en depenen. Escalant des de figues estranguladores de 70 metres als tròpics fins a roures antigues dels boscos hivernals, ha documentat la bellesa, el comportament i l’estat de conservació de desenes d’espècies i ha guanyat premis i reconeixements internacionals en el procés. Al blog d’avui, entrevistem l’Andrew per què els arbres són la clau de la seva fotografia, des de la tècnica fins a l’emocional, a tots els nivells.

Com vas entrar en fotografia?

A principis del 2005 vaig estar voluntari com a oficial de ciència Centre de vida marina de Cardigan Bay a Gal·les. Havia acabat la carrera de biociència aquàtica i realitzava mostreigs a distància en els viatges en vaixell de recerca del dofí del centre. Aquest any va ser el primer any que van començar a crear catàlegs d’identificacions amb fotografia, de manera que una part del meu paper també va ser fotografiar tots els dofins mulars de la zona. Va ser en aquest moment quan em vaig adonar del molt que m’encantava el repte de fotografiar la vida salvatge: en mars agitats, en pluges de pluja i amb moltes coses a tenir en compte i encertar en termes d’il·luminació i composició. Per a mi, era la combinació perfecta de ciència i creativitat i em mantenia a prop dels animals que tant m’interessaven des de ben petit.

En quin moment vas començar a establir la connexió entre fotografia i conservació?

Sempre he reconegut el poder d’una imatge forta: m’agradava la natura de petit i passava hores mirant per àlbums d’adhesius i imatges impressionants de vida salvatge de tot el món. Quan documentava els dofins, em vaig adonar que podia intentar inspirar a la gent de la mateixa manera que m’havia inspirat jo mateix, podia agafar els meus coneixements sobre fotografia i fer-los servir per donar a la gent una connexió amb la vida salvatge que d’una altra manera potser no podrien. tenir.  

La meva creença en combinar fotografia i conservació es va fer encara més ferma quan em vaig relacionar estretament amb investigadors de la Universitat d'Oxford Brookes el 2010. Converses amb experts en les amenaces que enfronta camions lents, Orangutans Macauques negres cremades de Sulawesi El 2012 em va portar a fer un viatge de sis mesos a Indonèsia, on vaig tenir els ulls oberts a la diversitat de vida de les selves tropicals i a la terrorífica escala de les amenaces que enfrontaven. Parlant a la gent de casa al meu retorn, em vaig adonar de quina forma oculta hi ha algunes d’aquestes amenaces, en les revistes acadèmiques o en títols carregats de condemnes que desconnecten les espècies en qüestió abans que fins i tot els coneguessin. Imatges simples i potents poden consistir en aconseguir que la gent miri un animal i se senti quelcom més visceral que només un interès que passa.

Quan vas començar a escalar arbres i per què?

La resposta a això, realment, és que vaig començar a pujar als arbres quan era petit. Si mai els meus pares em van perdre, sabrien que em trobarien de nou a l’arbre més proper. No sé per què vaig trigar tant a adonar-me que podia aprendre a fer-ho correctament, però un cop ho vaig fer, no vaig perdre el temps: volia saber apropar-me el més possible als hàbitats que alberga les meves espècies preferides. Sabia que fer-ho em permetria mostrar a la gent com es veu el món des de la vista d’un mico, un mico o un ocell, i el fràgil que pot ser sovint aquell món. Des del punt de vista tècnic, només sabia que la llum tindria un aspecte diferent de la de les branques i que donaria a les meves fotos una qualitat que mai havien tingut fins ara. El març de 2012 vaig fer un curs de coneixement bàsic d’accés a la marquesina a l’arborètum Westonbirt, només un parell de setmanes abans de marxar a Indonèsia. Quan hi vaig arribar, em va alegrar molt que m’hagués equipat amb els coneixements necessaris per aixecar-me i veure els paisatges d’una manera diferent. Un dia particularment sorprenent a Sulawesi del Sud, vaig pujar a una figa estranguladora de 70 metres i vaig passar la nit dormint-hi. Al matí, el dosser estès a sota de mi em va fer sentir connectat als arbres com mai abans i, quan el sol va sortir i el bosc es va despertar amb un crescendo de cançons d’ocells i sorolls d’animals, la convicció ardent que he de fer alguna cosa protegir-los va començar.  

Quina ha estat la vostra millor experiència d’escalada als arbres fins ara?

Quan vaig anar a Indonèsia per primera vegada, una de les espècies de les que em vaig enamorar va ser el macac negre amb cresta de Sulawesi, o yaki, com es coneix localment. Quan vaig tornar el 2014 després de dos anys planificant, somiant i perfeccionant les meves tècniques d’escalada als arbres, estava decidit a complir la meva ambició de fotografiar micos des d’una perspectiva lleugerament diferent de l’habitual, pujant 50 peus a un arbre a la reserva natural de Tangkoko. , Sulawesi del Nord, per conèixer-los al seu propi nivell.

Després de baixar-me del llit a les 4 del matí, vaig trepitjar el bosc per la llum de la llanterna del meu cap per assegurar-me que no em faltessin els micos abans que es traslladessin a foragir en un altre lloc. Vaig muntar el meu equipament, vaig ascendir per un arbre i em vaig quedar durant unes hores, fins que un mascle solitari va passar vagabunds i va recórrer la base de l'arbre durant 20 minuts més o menys. Es va quedar a terra, després va escalar un arbre molt lluny abans de desaparèixer.  Tenint molta gana i cansament, vaig decidir dir-li un dia. Vaig baixar, vaig enrotllar la corda, vaig fer les maletes i vaig començar a tornar cap enrere, content que havia funcionat i que el matí havia estat agradable i relaxant. Va ser llavors quan van arribar la resta de micos. Traient el telèfon de la butxaca, vaig veure cinc missatges dels investigadors que segueixen els micos diàriament. "En el camí cap a tu ara", "Acostar-se a tu", "Espero que estiguis a punt" Per què no he consultat el telèfon abans de sortir de l'arbre? Mai, en tota la meva vida, m’he sentit tan estúpid.  

Alguns xiuxiueigs al sotabosc van delatar l'arribada dels micos. Primer llançament: senyoreta. Segon: senyoreta. Tercer, quart, cinquè, sisè: tots troben a faltar. Una vegada i una altra vaig llançar la corda, anant fora de l'objectiu cada vegada. A punt de renunciar i veure com la meva oportunitat s’escapava, vaig aconseguir empassar-me el pànic i finalment vaig deixar la meva empremta. Fes clic, fes clic, aixeca, revolta, em vaig arrossegar cap al cel, amb compte de mantenir-me a la línia correcta i pujar amb seguretat, però fent servir l'adrenalina per fer que cada moviment compti. No estic segur d’haver escalat mai tan de pressa. En aquella època, els micos estaven al meu voltant i buscaven bocins de menjar entre les fulles, encara que els seus familiars no arribaven a dinar inesperadament.

L’hora següent va ser increïble. Em van tractar com una part dels mobles, un altre ésser passava el seu dia al dosser. Ningú va manipular el meu equip, ningú no va mostrar por, ni agressió. L’experiència em va ensenyar, fora de qualsevol dubte, que tothom ha de veure la vida salvatge al seu entorn natural. 

Què passa amb els plans de futur? Teniu algun projecte emocionant a punt?

Tornaré a Indonèsia, concretament a Sumatra, a l’abril d’aquest any. Aquesta vegada, es tracta de fotografiar altres persones que aprenen a pujar als arbres. Tony Darbyshire de Serratjuntament amb un equip d'arboristes, va a formar el personal de l'establiment Unitat de resposta a conflictes d’orangutans humans a l’escalada als arbres de manera que tinguin una habilitat encara més gran a l’hora de rescatar orangutans de taques de bosc amenaçades per la destrucció. En arribar al mateix nivell que l’equip, podré mostrar les durades que fan per protegir el perill crític Orangutans de Sumumat - la increïble feina i dedicació que suposa localitzar-los, endurir-se, capturar-los i rehabilitar-los per alliberar-los als boscos on puguin viure salvatges. També tinc ganes de mostrar el meu Tentsile Connect i utilitzar-lo per protegir-me dels mosquits i situar-me durant llargs períodes de temps mentre capto l’acció al meu voltant. 

Finalment, quins consells teniu per a qui vulgui fer servir la fotografia, l’escalada d’arbres o tots dos per tal de fer un canvi en benefici del medi ambient?

Si voleu escalar arbres, aprengueu dels professionals: hi ha molts grans arboristes que també són amants dels arbres i us ensenyaran a ser segurs, adaptables i, sobretot, escalar sense danyar els arbres en aquest procés. Els arbres són realment els llocs més sorprenents per situar-se; no puc demanar-te prou de pujar-hi, tant si trepitgeu una tenda d’uns metres o pugen les altures més altes. Sempre hi ha més eines a la vostra disposició per ajudar-vos a endinsar-vos en el dosser i veure les coses d’una altra manera.

Pel que fa a la fotografia, fotografieu allò que us agrada, el que sabeu i el que us interessa; no intenteu reproduir el treball d'altres persones, o simplement obtindreu una versió diluïda de les seves imatges. Si realment us interessa alguna cosa, continuareu retrocedint; Continua tenint ganes d'obtenir imatges que mostrin al món com ho veus perquè també puguin començar a preocupar-se.

Si voleu obtenir més informació sobre el treball d'Andrew i els projectes que recolza, consulteu la seva Facebook pàgina, Twitter alimentació i www.andrewwalmsleyphotography.com

02 de març de 2015 - Lucy Radford

Deixa un comentari

Tingueu en compte: els comentaris han d’ésser aprovats abans de publicar-los.