Des de biòleg marí fins a fotògraf primat especialitzat a través d'un curs d'escalada en arbres, Andrew Walmsley és un fotògraf de fauna salvatge en una missió: utilitzar el seu treball per ajudar a la gent a connectar emocionalment amb els boscos i les espècies que en depenen. Escalant tot, des de figues desconegudes de 70 metres als tròpics fins a roures antigues dels boscos hivernals, ha documentat la bellesa, el comportament i l'estat de conservació de diverses espècies i ha obtingut premis i aclamacions internacionals en el procés. Al bloc d’avui, entrevistem a Andrew sobre per què els arbres són la clau de la seva fotografia –des de la tècnica a l’emocional– a tots els nivells.

Com vas entrar en fotografia?

A principis del 2005 vaig estar voluntari com a oficial de ciència Centre de vida marina de Cardigan Bay a Gal·les. Ja havia completat la llicenciatura en bioquímica aquàtica i estava realitzant mostrejos a distància en les sortides en vaixells de recerca amb dofins del centre. Aquest any ha estat el primer any que han començat a crear catàlegs d'identificacions fotogràfiques, per la qual cosa part del meu paper era també fotografiar tots els dofins amb botella de la zona. Va ser en aquest moment quan em vaig adonar del molt que m’encantava el repte de fotografiar la vida salvatge: als mars picosos, a les pluges de pluja i amb moltes coses a considerar i encertar en termes d’il·luminació i composició. Per a mi va ser la combinació perfecta entre ciència i creativitat i em va mantenir a prop dels animals que tant m’interessaven des de molt jove.

En quin moment vas començar a establir la connexió entre fotografia i conservació?

Sempre he reconegut el poder d’una imatge forta: m’encantava la natura de petit i passava hores passant sobre àlbums d’adhesius i imatges impressionants de la vida salvatge de tot el món. Quan estava documentant els dofins, em vaig adonar que podia intentar inspirar la gent de la manera que m’haguessin inspirat; podia aprofitar els meus coneixements sobre fotografia i utilitzar-la per proporcionar una connexió amb la vida salvatge que, d’altra manera, potser no podrien. tenir.

La meva creença en combinar fotografia i conservació es va fer encara més forta quan em vaig relacionar estretament amb investigadors de la Universitat Oxford Brookes el 2010. Converses amb experts en les amenaces que pateixen camions lents, Orangutans i Macauques negres cremades de Sulawesi El 2012 em va portar a fer un viatge de sis mesos a Indonèsia, on vaig tenir els ulls oberts a la diversitat de vida de les selves tropicals i a la terrorífica escala de les amenaces que enfrontaven. Parlant a la gent de casa al meu retorn, em vaig adonar de quina forma oculta hi ha algunes d’aquestes amenaces, en les revistes acadèmiques o en títols carregats de condemnes que desconnecten les espècies en qüestió abans que fins i tot els coneguessin. Imatges simples i potents poden consistir en aconseguir que la gent miri un animal i se senti quelcom més visceral que només un interès que passa.

Quan vas començar a escalar arbres i per què?

La resposta a això, realment, és que vaig començar a escalar arbres quan era petit. Si els meus pares em perdessin alguna vegada, sabrien que em trobarien de nou a l’arbre més proper. No sé per què em va costar tant de temps adonar-me que podia aprendre a fer-ho correctament, però, un cop ho vaig fer, no em vaig perdre el temps: volia saber el més a prop possible dels hàbitats que port la meva espècie preferida. Sabia que fer-ho em permetria mostrar a la gent com es veu el món des de la visió d’un mico, el simi o l’ocell i el que tan freqüent pot ser aquest món. Al front tècnic, només sabia que la llum semblava diferent de les branques i que donaria a les meves fotos una qualitat que mai abans. El març del 2012 vaig fer un curs bàsic d’assessorament per a accessos a la cobertura a Westonbirt Arboretum, només un parell de setmanes abans de marxar cap a Indonèsia. Quan vaig arribar allà, em va agradar molt que m’hagués dotat dels coneixements per aixecar-me i veure paisatges d’una altra manera. En un dia especialment sorprenent al sud de Sulawesi, vaig escalar una figa desconeguda de 70 metres i vaig passar la nit dormint-la. Al matí, la marquesina es va estendre sota meu, em va fer connectar-me amb arbres com mai, i a mesura que el sol es va aixecar i el bosc es va despertar amb un crescendo de cançons d’ocells i sorolls d’animals, la cremada convicció que he de fer alguna cosa per va començar a protegir-los.

Quina ha estat la vostra millor experiència en escalada d’arbres fins ara?

Quan vaig anar a Indonèsia per primera vegada, una de les espècies de les quals em vaig enamorar va ser el macacat negre cremat de Sulawesi, o yaki, com es coneix localment. Tornant el 2014 després de dos anys de planificar, somiar i respectar les meves tècniques d’escalada d’arbres, vaig ser decidit a complir la meva ambició de fotografiar micos des d’una perspectiva lleugerament diferent de l’habitual, enfilant 50 metres per un arbre a la reserva natural de Tangkoko. , Sulawesi del Nord, per conèixer-los al seu propi nivell.

Després de baixar-me del llit a les 4 del matí, vaig trepitjar el bosc per la llum de la llanterna del meu cap per assegurar-me que no em faltessin els micos abans que es traslladessin a foragir en un altre lloc. Vaig muntar el meu equipament, vaig ascendir per un arbre i em vaig quedar durant unes hores, fins que un mascle solitari va passar vagabunds i va recórrer la base de l'arbre durant 20 minuts més o menys. Es va quedar a terra, després va escalar un arbre molt lluny abans de desaparèixer. Sentint força fam i cansat, vaig decidir trucar-lo un dia. Vaig baixar, vaig enrotllar la corda, em vaig embalar i vaig començar a marxar enrere, feliç que havia funcionat i que el matí havia estat agradable i relaxant. Va ser quan van arribar la resta de micos. Tirant el telèfon de la butxaca, veia cinc missatges dels investigadors que segueixen els micos cada dia. "En el camí cap a vosaltres ara", "Apropar-vos a vosaltres", "Espero que estigueu a punt" Per què no vaig revisar el meu telèfon abans de sortir de l'arbre? Mai, en tota la meva vida, no m’he sentit tan estúpid.

Alguns forats al sotabosc van trair l'arribada dels micos. Primer llançament: falta. Segon: errada. Tercer, quart, cinquè, sisè: tots falten. Una vegada i una altra, jo tirava la corda, anant-me amunt de la diana cada cop. A punt de renunciar i mirar la meva oportunitat, vaig aconseguir empassar-me el pànic i, finalment, em vaig fixar. Feu clic, feu clic, mireu, remeneu, em vaig llançar cap al cel, amb compte de mantenir-me a la línia correcta i pujar amb seguretat, però utilitzant l'adrenalina per fer que cada moviment es compti. No estic segur d’haver pujat tan ràpidament. En aquesta ocasió, els micos estaven al meu voltant, recollint les fulles per a menjar molles, encara que els seus familiars no venien fazedats.

L’hora següent va ser increïble. Em van tractar com una part dels mobles, un altre ésser passava el seu dia al dosser. Ningú va manipular el meu equip, ningú no va mostrar por, ni agressió. L’experiència em va ensenyar, fora de qualsevol dubte, que tothom ha de veure la vida salvatge al seu entorn natural.

Què passa amb els plans de futur? Teniu algun projecte emocionant al pipeline?

Torno a Indonèsia, concretament a Sumatra, a l’abril d’aquest any. Aquesta vegada, és fotografiar a altres persones que aprenen a escalar arbres. Tony Darbyshire de Serratjuntament amb un equip d'arboristes, va a formar el personal de l'establiment Unitat de resposta a conflictes d’orangutans humans en la pujada d’arbres de manera que tinguin una habilitat encara més gran a l’hora de rescatar orangutans de pedaços de bosc amenaçats per la destrucció. Arribant al mateix nivell que l’equip, podré mostrar les longituds a les que van per protegir-les en perill d’extinció crítica Orangutans de Sumumat - la increïble feina i dedicació que suposa localitzar-los, endurir-se, capturar-los i rehabilitar-los per alliberar-los als boscos on puguin viure salvatges. També tinc ganes de mostrar el meu Tentsile Connect i utilitzar-lo per protegir-me dels mosquits i situar-me durant llargs períodes de temps mentre capto l’acció al meu voltant.

Finalment, quins consells teniu per a qui vulgui fer servir la fotografia, l’escalada d’arbres o tots dos per tal de fer un canvi en benefici del medi ambient?

Si voleu escalar arbres, aprengueu dels professionals: hi ha molts grans arboristes que també són amants dels arbres i us ensenyaran a ser segurs, adaptables i, sobretot, escalar sense danyar els arbres en aquest procés. Els arbres són realment els llocs més sorprenents per situar-se; no puc demanar-te prou de pujar-hi, tant si trepitgeu una tenda d’uns metres o pugen les altures més altes. Sempre hi ha més eines a la vostra disposició per ajudar-vos a endinsar-vos en el dosser i veure les coses d’una altra manera.

En termes de la fotografia en si, fotografia el que t’estima, el que saps i el que t’importa: no intenteu reproduir el treball d’altres persones, o simplement obtindreu una versió diluïda de les seves imatges. Si realment t'importa alguna cosa, continuaràs retrocedint; voleu obtenir imatges que mostrin al món com el veieu perquè també puguin començar a importar-les.

Si voleu obtenir més informació sobre el treball d'Andrew i els projectes que recolza, consulteu la seva Facebook pàgina, Twitter alimentació i www.andrewwalmsleyphotography.com

02 de març del 2015 - Lucy Radford

Deixa un comentari

Tingueu en compte: els comentaris han d’ésser aprovats abans de publicar-los.